top of page
Ara

El Terminalleri ile ilgili En Sık Sorulan Sorular





El terminalleri yeni kullanılmaya başlayan cihazlar değildir, ancak maliyetleri, seçeneklerin sayısı ve özellikleri ve yetenekleri çevreleyen belirsizlik nedeniyle satın almaları işletmeler için korkutucu olabilir.


Aşağıda, El terminalleri ilgili en sık sorulan 18 sorudan 10'u, en iyi üreticilerden biri olan Zebra Technologies tarafından yanıtlanmıştır. El terminalleri hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!


En İyi Zebra El Terminalleri' ni görmek için buraya tıklayın.


1- El Terminali Nedir?


El terminalleri, kurumsal ortamlarda mobil uygulamaları çalıştırmak, barkodları yakalamak, fotoğraf ve video çekmek ve çalışanlar ve yöneticiler için ses ve veri iletişimi sağlamak için kullanılan taşınabilir, elde tutulan bir cihazdır.


El terminalleri, akıllı telefon tarzı ve tablet cihazlardan dayanıklı endüstriyel sınıf el bilgisayarlarına kadar farklı form faktörlerinde mevcuttur.


2- El terminallerinde genellikle ne tür işlevler bulunur?


Çoğu El terminali, kullanıcıların şunları yapmasına izin verir:


  • Yazılım uygulamalarını çalıştırın

  • Wi-Fi ve/veya hücresel ağlara bağlanın

  • Bluetooth aracılığıyla çevre birimlerine bağlanın

  • Barkodları tarayın

  • Fotoğraf veya video çekin

  • Ses ve veri ilet

Diğer özellikler ve yetenekler, belirli cihaza bağlı olarak değişecektir.


3- El terminallerinin en önemli işlevi nedir?


Bir El terminalinin "en iyi" işlevi, kullanıcıya ve uygulamaya bağlı olarak değişecektir.


Ancak bir el terminalinin temel işlevi adındadır: Bilgi işlem özelliklerine hemen hemen her yerden erişmenizi sağlayan bir mobil cihaz.


El terminalleri, mini bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara benzer - ihtiyacınız olan her yerde ellerinizde. El terminalleri, dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yaptığı hemen hemen her şeyi ve bazen daha fazlasını yapabilir.


Örneğin, bir el terminali barkodları tarayabilirken, bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar genellikle bu amaç için kendisine bağlanacak ayrı bir çevresel aygıt gerektirir.


4-El terminallerinin en popüler olduğu düşünülen sektör hangisi?


Depolama, nakliye ve lojistik ve perakende, el terminallerinin iş akışlarında ve süreçlerinde en uzun süredir çok önemli bir rol oynadığı üç sektördür. Ancak el terminalleri, imalat ve sağlıktan enerji sektörüne kadar hemen hemen her sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır, hatta eğitim ve devlet işlerinde bile kullanılmaktadır.


5-Barkod okuyucu veya RFID okuyucu yerine neden El Terminali seçmeliyim?


El terminalleri, mobil bilgi işlemin yanı sıra barkod tarama ve RFID okuma ve yazma (cihaza bağlı) sağlayabilen çok amaçlı cihazlar oldukları için çoğu kurumsal uygulama için genellikle en iyi seçimdir.


Barkod tarayıcılar/görüntüleyiciler ve RFID Okuyucular genellikle iki ana işleve sahiptir verileri yakalamak ve ardından bu verileri bir ana cihaza geri iletmek. Mobil bilgisayarlar, bir bilgisayar, barkod tarayıcı, RFID okuyucu, kamera ve GPS cihazı olarak işlev görerek her ikisinden de kolayca daha iyi performans gösterebilir bu da zamandan ve paradan tasarruf sağlar.


6- Bir el terminaline ihtiyacım olduğunu nasıl bilebilirim? Uygulamam hangi işlevleri gerektirir?


İşletmenizin yazılım ve iş verilerine mobil erişimden yararlanacak iş akışları varsa, El terminalleri genellikle harika bir seçimdir. Örneğin, aşağıdakiler gibi verilere erişmesi gereken çalışanlarınız olabilir:


  • Müşteri siparişleri

  • Envanter Numaraları

  • kargo adresleri

  • Sipariş Karşılama Yetenekleri

  • Mobil ERP Sistemleri

  • Teslimat Kanıtı İmzaları

  • Saha İnceleme bilgileri

  • İş Kayıtları

  • İşletme Resimleri ve/veya Videoları

  • Onarım Verileri

Potansiyel kullanım örnekleri sonsuzdur, ancak bir El terminalinin iş ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığı hakkında sorularınız varsa, doğrudan bizimle iletişime geçin. Seçeneklerinizi değerlendirmenize ve el terminalleri veya muhtemelen farklı bir çözümü kullanmanın mantıklı olup olmadığına karar vermenize yardımcı olabiliriz.


7- Bir El Terminali GPS konumları sağlayabilir mi?



Evet. Bugün üretilen hemen hemen tüm el terminalleri, GPS konum belirleme yetenekleriyle donatılmıştır. GPS yetenekleri, teslimatları, rotaları, iş akışlarını, sahadaki personeli ve çok daha fazlasını izlemeye yardımcı olmak için el terminalleri ile her gün kullanılır.


8- Veriler El Terminalinden PC'lere, ağ bağlantılı PC'lere veya akıllı telefonlara nasıl içe/dışa aktarılabilir?


El Terminalleri ve diğer cihazlar arasında veri almanın veya vermenin en kolay yolu, Wi-Fi veya hücresel İnternet bağlantısı veya Bluetooth kablosuz (varsa) kullanmaktır. Yazılım uygulamaları çoğunlukla bir Mobil Bilgisayarı başka bir cihaza bağlamak için kullanılır, ancak ek olarak çoğu modelde ayrıca mikro USB veya bağlantı için iletişim portları bulunur.


9- El Terminali kullanırken Wi-Fi kullanılabilirliği gerekli mi?

Hayır, kullandığınız cihaz bir hücresel ağı desteklediği sürece, El Terminali kullanmak için Wi-Fi'nin mevcut olması gerekmez. Bazı El terminalleri yalnızca Wi-Fi cihazlarıdır ve diğerleri hem Wi-Fi hem de hücresel özelliklere sahiptir. Uygulamanız için ideal Mobil Bilgisayarı seçmek için uygulamanın özel bağlantı ihtiyaçlarını belirleyin.


10-El Terminalleri için ortalama pil ömrü nedir?


El terminallerinde ki pil ömrü, tamamen her cihazın sunduğu pil teknolojisine ve nasıl kullanıldığına bağlıdır.


Kurumsal düzeyde El terminalleri, tüm gün iş kullanımı düşünülerek tasarlanmıştır, bu nedenle pilleri genellikle aynı işlevi kullanan tüketici sınıfı cihazlardan çok daha uzun süre dayanır. El terminalleri, birden fazla iş uygulamasını çalıştırmayı, yoğun tarama gerçekleştirmeyi ve aynı anda saatlerce bağlı ses ve verileri işleyebilir.




Kobikod; El terminali, barkod okuyucu, barkod yazıcı ve endüstriyel ürünlerin temini konusunda hizmet verir. Küresel üreticilerle iş ortaklığı yaparak, kobi ve üst segmentte bulunan müşterilerine kalıcı çözümler sunar.


Projelerinizde ve anlık cihaz taleplerinizde birçok markanın en güncel ve en uygun modellerini bizden temin edebilir sonrasında kurulum ve teknik desteğini ücretsiz alabilirsiniz.


Kobikod olarak metadolojimiz; müşteri ihtiyaçlarını tespit edip, ihtiyaçlara yönelik kalıcı çözüm önerileri sunmaktır. Önce sizi dinliyoruz sonrasında iş modelinize en uygun cihazı beraber belirliyoruz.


Detaylı bilgi için bizi arayabilir, whatsapp destek hattımızdan ve numaramızdan 7 gün / 24 saat bize ulaşabilirsiniz.



143 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page